søndag

NOUGATKAGER

Små, smækre nougatkager af sprøde nougatbunde, lagt sammen to og to med smørcreme, er vidunderlige sammen med en glad kop kaffe.

Opskriften er af ukendt svensk husmoder, der fik den udtaget til en konkurrence i 1950.



NOUGATKAGER

dej

280 g smør eller margarine
425 g mel

nougat af :

100 g sukker
25 g mandler

smørcreme

2 æggehvider
100 g sukker
100 g smør

Til smørcremen blandes æggehvide og sukker i en lille skål, som stilles over en kasserolle med kogende vand. Massen piskes til den er dej og porøs. Afkøles, hvorefter smørret tilsættes lidt efter lidt og det hele røres godt sammen.

Til dejen blødgøres smørret, røres skummende og tilsættes melet. Heri blandes den stødte nougat, der er tilberedt som følger :

Sukkeret smeltes på panden under omrøring. Når det er lysebrunt, kommes de finthakkede mandler i. Massen hældes op på en smurt plade, for at stivne og hakkes i stykker.

Når nougaten er blandet i dejen, trilles denne i stænger på 4-5 cm tykkelse, der stilles koldt, - helst til næste dag.

Stængerne skæres i skiver på tykkelse med en tokrone.

Bages i ovnen ved jævn varme.

Når kagerne er afkølede, lægges de sammen to og to med smørcreme imellem.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.