onsdag

ÆBLEGIFLER

Små, lækre gærbrød med fyld af æble og kanelsukker. Dejlige når som helst og hvor som helst.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963


ÆBLEGIFLER

dej

225 g mel
1 spsk. sukker
35 g gær
90 g smør eller margarine
ca. 1 1/2 dl lunken mælk
1 æg

fyld

2 rå æbler
sukker
kanel

pynt

groft tesukker
snittede mandler

Sukker blandes i melet, fedtstoffet hakkes i, gæren røres ud med lidt af den lunkne mælk, eller den smuldres direkte i melet. Ægget og den lunkne mælk piskes i.
Dejen æltes hurtigt sammen. Den skal være smidig og ensartet. Rulles straks ud til en stor pandekage, der deles ud i 10 trekanter. På hver anbringes to tynde æblesnitter uden skal og kernehus. Sukker og kanel drysses over.
Dejen rulles sammen mod den smalle ende.

Lægges på en smurt plade og hæver tildækket på et lunt sted i 40minutter.
Pensles med resten af ægget, drysses med sukker og mandler.

Bages i ovnen ved god varme (225 grader) i 10 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.