fredag

DRONNINGEKAGE

En skøn og dejlig kage er denne dronningekage, fyldt med lutter rare sager som sukat, mandler, cocktailbær og med smag af madeira.
Der bør ofres smør på kagen.

Opskrift : Grethe Kragsberger, examineret husholdningslærerinde


DRONNINGEKAGE

1/2 kg smør
1/2 kg melis
10 æg
1/2 kg mel
revet skal af 1 citron
250 g sukat
250 g mandler
250 g cocktailbær, røde og grønne
1 st. glas madeira ( ca. 1/4 dl )

Blødgør smørret. Rør det hvidt og skummende med melis, tilsæt æggene, 2 ad gangen, revet citronskal, småtskåret sukat, hakkede mandler, skårne cocktailbær, det sigtede mel og madeiraen.
Hæld dejen i en velsmurt form.

Bages i ovnen ca. 180 grader i godt 1 time.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.