fredag

JORDBÆRVANDBAKKELSER

Jordbærvandbakkelser fyldt med den dejligste jordbærflødeskum er en af sommertidens mange fristelser.
Faktisk kan fristelserne nydes, også resten af året, idet der kan anvendes jordbærsyltetøj eller frosne jordbær.

Opskrift : Birgitta Frantzen 1968


 
JORDBÆRVANDBAKKELSER

dej

3 dl vand
75 g smør / margarine
175 g mel
4-5

fyld

flødeskum
jordbærsyltetøj eller mos af jordbær (frosne)

Bring vand og fedtstof i kog i en gryde. Kom alt melet i under meget kraftig piskning. Rør i dejen til den bliver blank og sammenhængende. Lad den afkøle lidt, før æggene røres i et ad gangen.

Sprøjt vandbakkelsdejen ud på en plade i runde eller aflange kager, eller måske i en krans.
 To skeer kan også anvendes.

Bages i ovnen ved 200 grader i 25-40 minutter, alt efter størrelse. Ovndøren må ikke åbnes de første 15 minutter.

Tag en enkelt vandbakkelsdej ud, falder den sammen og de må have en anelse mere.
De må hellere stå lidt for længe end for lidt.

Klip et låg af kagerne og læg fyldet i eller sprøjt det i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.