onsdag

ROSINRINGE

Et fint lille stykke gærbrød er disse rosinringe med tesukker. Dejen er tilsat kardemomme, der dog kan udelades, hvis ikke man bryder sig om smagen.

Der bliver ca. 15 stk. af portionen.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


ROSINRINGE

dej

500 g mel
200 g smør eller margarine
50 g gær
40 g melis
2 æg
ca. 2 dl mælk
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. kardemomme
1 dl rosiner

til pensling 1 æg

pynt

3-4 spsk. tesukker

Smuldr gæren ud i et bagefad og hæld den let lunede mælk over. Pisk æggene sammen og kom dem i.
Bland de tørre dele og hak smørret heri til en grynet masse. Bland dette sammen med væden i bagefadet til en smidig dej.
Stil dejen tildækket til hævning på et lunt sted 1/2 time.

Ælt nu dejen sammen med rosinerne. Del portionen i fire dele. Rul hver del ud til en fingertyk pølse og skær den i stykker på 15-18 cm. Form ringe.

Anbring ringene på en smurt plade og lad dem efterhæve lunt et kvarters tid. Pensl med sammenpisket æg og drys med tesukker.

Bag ringene ved god varme (225-250 grader) i ca. 10 minutter.

Køl ringene af.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.