lørdag

FISKERPIGENS ÆBLEKAGE

Her en spændende 60'er æblekage, helt vidunderlig og forholdsvis hurtig at lave.

Der er brugt spiseæbler, gråstenere, med god smag i. Andre æbler går selvfølgelig også.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963


FISKERPIGENS ÆBLEKAGE

3/4 kg gode spiseæbler (gråstenere)
vand
sukker
50 g smør
50 g sukker
3 skiver franskbrød
revet skal af 1 citron
3 æg
1 dl fløde

De skrællede æbler skæres i mindre stykker og koger til en mos med ganske lidt vand, 1 dl, og smages til med sukker og citronskal. Franskbrød plukkes ud i små stykker og røres i smør og sukker.
Alle tre dele piskes sammen med æggeblommerne og til sidst blandes de stiftpiskede æggehvider i.

Denne dej hældes ud over æblemosen. Til allersidst, lige inden æblekagen skal bages, hældes fløden kold hen over det hele.

Sæt æblekagen i ovnen ved og bag den ved 225 grader i 20 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.