lørdag

FIN MIDSOMMERTÆRTE

Vi går mod Sct. Hans og hvis planen er at samles med gode venner i den anledning, er her en rigtig skøn tærte med mandelcreme, marengs og jordbær. Det hele pyntet med blade af marcipan.

Opskrift : Else Algreen 1964


FIN MIDSOMMERTÆRTE

dej

2 æg
1 1/4 dl sukker
100 g smør eller margarine
150 g mel
1 tsk. bagepulver


mandelcreme

3 dl fløde
2 æggeblommer
3 tsk. Maizena
50 g mandler
sukker
arrak

marengs

3 æggehvider
6 spsk. sukker

pynt

friske jordbær
blade af lysegrøn marcipan

Til dejen piskes æg og sukker til en tyk æggesnaps. Varm fedtstoffet lidt og rør det smidigt. Pisk derefter æggemassen i. Sigt mel og bagepulver og rør det i dejen, der fyldes i en smurt rund form.

Kagen bages i ovnen ved god varme (200 grader) i ca. 3 kvarter.
Vend kagen ud af formen, afkøl den og læg den derefter på et rustfrit- eller andet fad, der kan gå ind i ovnen.

Pisk fløde, æggeblommer og Maizena sammen i en kasserolle, varm op og pisk i cremen til den når kogepunktet. Afkøl den lidt og bland så smuttede, finthakkede mandler i og smag til med arrak og sukker.

Pisk æggehviderne stive og pisk så sukkeret i.
Dæk kagen med et lag marengs og sprøjt en kant hele vejen rundt på oversiden.
Sæt kagen i ovnen ved svag varme (150 grader) ca. 1 kvarter, til marengsen er gylden.

Hæld den kolde mandelcreme over kagen, indenfor kanten.
Pynt med mange jordbær og evt. grønne blade af marcipan, farvet med lidt grøn frugtfarve.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.