lørdag

GALOPKRINGLE MED OLIE

En god kop kaffe, hertil et stykke duftende, friskbagt kringle, bagt i en fart, da galopkringle er bagt med bagepulver og derfor ikke kræver hævetid.

Olie gør kringlen ekstra lækker, men margarine kan bruges. I så fald smuldres margarinen i melet.

Kringlen er absolut bedst nybagt, da bagepulverkringle hurtigt bliver kedeligt.

Opskrift : Grethe Kragsberger 1952

GALOPKRINGLE MED OLIE

dej

750 g mel
3 3/4 dl olie eller 350 g smør eller margarine
1/4 kg melis
4 á 5 æg
4 dl mælk
8 tsk. bagepulver
rosiner
sukat
mandler

Alle tørre ingredienser blandes sammen. Dejen samles med æg, olie og mælk.

Form dejen til en kringle på en smurt plade.

Det er en lidt blød dej, der kan stives af under bagning ved at smøre papirstrimler og sætte dem rundt om kagen. Strimlerne fjernes, når kagen er halvbagt.

Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.