torsdag

SITA'S KAGE

Den dejlige skærekage med mandler og vanilje hører til de rørte kager. Kagen strøs med groft tesukker og snittede mandler, men dette kan undlades.

Opskrift : Examineret husholdningslærerinde Grethe Kragsberger 1952


SITA'S KAGE

dej

200 g smør eller margarine
190 g melis
250 g mel
4 hele æg
100 g mandler gennem kværnen eller finthakkede
1 stang vanilje
1/2 tsk. hjortetaksalt

Fedtstoffet blødgøres og røres let og skummende med melis. De hele æg tilsættes ét ad gangen. Der røres godt mellem hvert æg. Mandler, mel, sigtet sammen med hjortetaksalt og vanilje røres i dejen. Dejen samles med let hånd.

Hæld dejen i en godt smurt form, gerne med løs bund. Strø efter behag med groft tesukker og snittede mandler.

Bages i ovnen ved god undervarme den første 1/4 time, derefter jævn varme 3/4 time.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.