onsdag

HYGGEKRANSEN

Nem og god krans af rørt gærdej, en altid dejlig aktør, når vi vil have blødt brød til kaffen.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952


HYGGEKRANSEN

dej

65 g smør eller margarine
3 spsk. sukker
30 g gær
300 g mel
1 dl lunken mælk eller fløde

fyld

50 g smør eller margarine
3 top spsk. puddersukker
3 top tsk. kanel
1 strøget tsk. nellike
2 spsk. hakkede mandler (ca. 8 stk.)

Smør eller margarine røres blødt med sukkeret, gæren smuldres heri. Melet sigtes i, skiftevis med mælk eller fløde. Dejen samles med en ske og æltes færdig på bordet. Når dejen er ensartet og slipper hænder og bord, rulles den ud til en aflang plade på størrelse med et almindeligt spækkebræt.

Nu røres fyldes, margarinen røres blød med puddersukker og det øvrige tilsættes så det antager form af en grødmasse. smør fyldet på dejen, 2 cm fra kanten, rul den stramt sammen på den lange led, så den ikke bagningen bliver hul.
Læg dejen med sammenføjningen nedad i en velsmurt, raspstrøet randform og lad den hæve på et lunt sted 20 minutter, tildækket.

Efter hævning, smøres med æg og drysses med kanelsukker, tilsat lidtsnittede mandler.

Bages i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.