torsdag

MARSTRANDKIKS

Hjemmebagte svenske Marstrandkiks, er en morsom svensk kiks med et hul ude ved kanten. Kiksene kan, når de er bagt, hænge.

Da det er en ukendt svensk husmoder fra 50erne, der har lagt opskrift til, er det noget vanskeligt at skaffe oplysninger om disse kiks med hul i.


MARSTRANDKIKS

dej

100 g smør eller margarine
100 g sukker
1 1/2 dl fløde eller mælk
200 g kartoffelmel
200 g hvedemel
1 1/2 tsk. hjortetaksalt

Smørret blødgøres og røres hvidt og skummende med sukker. Hjortetaksalt blandes i en del af melet, som tilsættes skiftevis med fløden. Resten af melet æltes i dejen, som udrulles, prikkes og udstikkes med en rund form. Et hul på størrelse med et fingerbøl kan udstikkes i den ene side af kiksene.

Bages lysegule ved jævn varme. (170-190 grader).

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.