søndag

KAPTAJNENS ORLOVSKAGER

Lækre hjemmebagte småkager til kagekassen er disse kaptajnens orlovskager, der er en skøn mørk småkage med en flot sukkerkant.

Der bliver ca. 60 stk. af portionen.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952


KAPTAJNENS ORLOVSKAGER

dej

200 g smør eller margarine
125 g sukker
1 æg
3 spsk. kakao
2 tsk. vaniljesukker
300 g mel
1 strøget tsk. bagepulver

pynt

groft sukker

Fedtstoffet røres blødt med sukkeret, ægget tilsættes og herefter kakao og vaniljesukker. Til sidst sigtes mel og bagepulver sammen og blandes i. Dejen røres sammen og æltes på bordet med lidt ekstra mel.

Dejen rulles straks ud til en eller to tykke pølser, hvis snitflade er lidt større end en femøre. Læg dejen koldt for helt at stivne.
Senere pensles alle dejens sider med æggehvide og pølsen rulles nu i det grove tesukker.
Med en meget skarp kniv skæres kagerne ud så tykke som en almindelig udrullet småkage.

Kagerne, hvis sider har en fin sukkerkant, lægges forsigtigt over på en smurt plade (bagepapir).

Bages i ovnen ved svag varme (175 grader) i 6 minutter.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.