onsdag

SKOTSK FRUGTKAGE

Lækker skotsk frugtkage med frugtmos og mandler er rigtig fin som dessert, serveret med flødeskum, råcreme eller cremesovs.

Kagen spises kold eller lunken.

Opskrift : Girly Skodshøj 1956



SKOTSK FRUGTKAGE

dej

250 g mel
160g smør
160 g sukker
1 æg
lidt mandler
1/2 tsk. hjortetaksalt
vanilje eller revet citronskal
æblemos eller anden frugtmos

Fedtstoffet smuldres i melet, tilsat sukker. Dejen samles i en fart med ægget og deles i to portioner.
Udrul halvdelen og beklæd en rund form med løs bund, der er smurt med fedtstof. Frugtmos lægges over og resten af dejen udrulles tyndt, skæres i båns på godt 1 cm bredde, der lægges over kagen på kryds og tværs. Hakkede mandler drysses over.

Kagen bages i ovnen ved 200-225 grader i 1/2 time.

Servér den dejlige kage kold med flødeskum til, til en kop kaffe eller servér den lunken som dessert med råcreme eller cremesovs til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.