torsdag

BORNHOLMS SØSTERKAGE

Kager var ikke almindeligt at bage på Bornholm før 1900 tallet. Man dyrkede simpelthen ikke hvede på øen og sukker var dyrt.

I 1900 tallet kom der imidlertid gang i kagebageriet og søsterkage var en forbedret udgave af bornholmsk hvedebrød, der serveredes ved særligt festlige lejligheder.

Opskrift : Bornholmernes Mad


BORNHOLMS SØSTERKAGE

1/2 kg mel
250 g smør eller margarine
125 g sukker
3 æg
1 dl mælk
50g gær
40 g sukat
1 tsk. kardemomme
50 g smuttede og hakkede mandler

Gæren opløses i den lune mælk. Fedtstoffet røres med sukkeret og æggene røres i et ad gangen.. Det hele æltes sammen med melet og de øvrige ingredienser. Dejen skal være lind.

Står og hæver et lunt sted ca. 1/2 time.

Dejen fyldes i en smurt søsterkageform eller rund springform.

Bages i ovnen ved 200 grader i 3 kvarter.

Når kagen er kølet af, pyntes den med hvid glasur.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.