Et stykke hjemmebagt kringle med smag af kardemomme til kaffen, er n1 ok værd at gøre en indsats for.
Dagmars vandkringle er umådelig lækker, men måske en smule omstændelig.
Opskrift : Husholdning for By og Land 1961
DAGMARS VANDKRINGLE
dej
1 kg mel
5 æg
75 g sukker
lige så meget smør og fløde (halvt af hver) som æggene fylder udslået
75 g gær
1 spsk. vand
1 tsk. kardemomme
Gæren røres tynd med 1 skefuld vand. De hele æg piskes kraftigt med sukkeret. Derefter blandes mel, kardemomme, gær, de sammenpiskede æg og fløde sammen.
Dejen æltes meget omhyggeligt, lægges i en krukke, som dækkes med et rent viskestykke og sættes i koldt vand i 12 timer.
Derefter slås dejen op, det kolde smør æltes i, kringlen formes, efterhæves, strøs med sukker og hakkede mandler.
Bages hurtigt ved god varme (200 grader) i ca. 30 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.