tirsdag

DAGMARS VANDKRINGLE

Et stykke hjemmebagt kringle med smag af kardemomme til kaffen, er n1 ok værd at gøre en indsats for.

Dagmars vandkringle er umådelig lækker, men måske en smule omstændelig.

Opskrift : Husholdning for By og Land 1961


DAGMARS VANDKRINGLE

dej

1 kg mel
5 æg
75 g sukker
lige så meget smør og fløde (halvt af hver) som æggene fylder udslået
75 g gær
1 spsk. vand
1 tsk. kardemomme

Gæren røres tynd med 1 skefuld vand. De hele æg piskes kraftigt med sukkeret. Derefter blandes mel, kardemomme, gær, de sammenpiskede æg og fløde sammen.
Dejen æltes meget omhyggeligt, lægges i en krukke, som dækkes med et rent viskestykke og sættes i koldt vand i 12 timer.
Derefter slås dejen op, det kolde smør æltes i, kringlen formes, efterhæves, strøs med sukker og hakkede mandler.

Bages hurtigt ved god varme (200 grader) i ca. 30 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.