torsdag

ENKEDRONNINGENS KAGE

En gammeldags kunne f.eks. være denne enkedronningens kage med smag af kardemomme og fyld af rosiner og sukat.

Den er ærlig talt noget omstændelig i fremstilling, men for øvrigt rigtig god og velsmagende.

Opskrift : Husholdning for Land og By 1961


ENKEDRONNINGENS KAGE

dej

1/2 kg mel
1 tsk. kardemomme
200 g smør / margarine
50 g gær
1 spsk.sukker
2 1/4 dl mælk

fyld

60 g rosiner
60 g sukat

Kardemomme og mel sigtes og smør smuldres i melet. Gæren udrøres og alle dele, undtagen sukat og rosiner blandes i.
Dejen røres kun lige sammen, æltes ikke igennem som anden gærdej og stilles så til hævning.

Når den er hævet, rulles den ud på følgende måde :
Dejen formes med hænderne til en flad firkant, der rulles ud i en plade med lige sider og akkurate hjørner og ikke tyndere end 3-4 mm. Dejen lægges sammen i 3 dele, drejes en kvart omgang og rulles ud som før.
Dejen udrulles på denne måde i alt 4-5 gange, sidste gang til en firkant af ca. 2 cm tykkelse. Sukat og rosiner fordeles på den ene halvdel af dejen, den anden halvdel lægges over. Dejkanterne klemmes sammen, den lægges på plade og stilles til efterhævning. Pensles og strøs.

Bages i ovnen ved god varme (200 grader) ca. 1/2 time.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.