mandag

BRUNSVIGERKAGE MED BAGEPULVER

Brunsvigerkage med bagepulver og uden hævning er rimelig hurtig at servere for kaffegæster.

Kagen bør spises nybagt, da bagepulverbrød har det med at blive tørt.

Opskrift : Husholdning for Land og By 1961


BRUNSVIGERKAGE MED BAGEPULVER

dej

750 g mel
8 tsk. bagepulver
300 g smør / margarine
85 g sukker
3-4 æg
4 dl mælk
75 g rosiner

fyld

75 g margarine
100 g puddersukker
4-5 spsk. havregryn
2 tsk. kanel

Bagepulver og mel sigtes og tilsættes sukker og rosiner. Tilsæt de våde ingredienser og ælt dejen godt sammen.
Dejen hældes straks i en lille smurt bradepande.

Bages i ovnen ved jævn varme (170 grader) i 1 1/4 time.

Rør fyldet sammen og smør det forsigtigt over kagen et kvarters tid før, den er færdig.

Vend kagen ud af formen, når den er lunken.

Spise med Mormor

Noget om Mad



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.