onsdag

RULLEKAGE HONNINGDEJ

Smagen af krydret honningdej, den kan man ligefrem længes efter. Honningkagedej er ikke kun til jul, den smager lige godt året rundt.

Her en dejlig rullekage af honningdej, rullet sammen med smørcreme eller æblemos.

Opskrift : Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab 1961


RULLEKAGE AF HONNINGDEJ

4 æg
100 g sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike
250 g honning eller lys sirup
250 g mel
2 tsk. bagepulver

Rørt dej. Den smeltede honning hældes i, inden melet tilsættes. De piskede hvider tilsættes. 

Dejen sprøjtes i et tyndt lag i en smurt bradepande. 

Bages ved meget svag varme, ca. 160 grader, i 25-30 minutter.

Kagen vendes på sukkerstrøet papir, dækkes med et stykke papir og lægges koldt i kælderen 2-3 dage. Rulles sammen med smørcreme eller æblemos.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.