fredag

KORENDEKAGE MED CHOKOLADEOVERTRÆK

Skønt kaffebrød er denne korendekage med chokoladeovertræk. Det er en gærkage, hvor dejen kræver hævning.

Opskrift : Ældre norsk kage



KORENDEKAGE MED CHOKOLADEOVERTRÆK

dej

25 g gær
1 dl mælk
350 g hvedemel
175 g blødt smør
100 g melis
3 æg
150 g korender

glasur

150 g mørk chokolade
1 spsk. smør

nøddekerner til drys

Gæren udrøres i håndvarm mælk. Smørret smuldres i ca. 300 g hvedemel. Tilsæt sukker og æg. Gærblandingen hældes over og dejen slås sammen.
Hæld kogende vand over korenderne og dryp dem af i en sigte. Dup dem tørre i køkkenrulle og bland dem i dejen, der æltes, til den er smidig.
Dejen hæver lunt og tildækket i ca. 25 minutter.

Smør en høj randform, ca. 2 liter, grundigt og drys formen med rasp.
Dejen slås ned og æltes let. lægges i formen, hvor den efterhæver 1 kvarter.

Kagen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter. Stik en strikkepind eller lignende i kagen og mærk, om den er færdig. Vend den ud på bageristen og lad den køle af.

Smelt chokoladen over vandbad og rør den blank med smør. Chokoladen smøres på kagen, hvor den stivner. Mandler eller nødder kommes på, før chokoladen er helt stivnet.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.