mandag

SVENSK WIENERBRØD

Svensk wienerbrød er en gærdej, der udrullet, formes til kringler, snegle eller andre brød.

Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950

Opskriften tilhører en samling af bageopskrifter, der alle i Sverige 1950, blev udvalgt til at deltage i en konkurrence.


SVENSK WIENERBRØD

dej

250 g smør eller margarine
1/4 liter kold mælk
1 æg
2 spsk. sukker
35 g gær
1 knsp. salt
ca. 500 g mel

til pensling

1 æg
10 mandler

Gæren udrøres med lidt af sukkeret. Af mælk, æg, sukker, gær, salt og mel æltes en temmelig fast dej. Denne udrulles i ca. 1 1/2 cm tykkelse. Smørret fordeles i små skiver herpå.
Dejen foldes som en serviet og smørret bankes let ind med kagerullen. Dejen foldes atter og udrulles, og således fortsættes til til smørret er fuldstændig indarbejdet. Da udrulles dejen i 1 1/2 cm tykkelse og skæres med kagesporen til smalle strimler, som formes til kringler, snegle, esser eller andre faconer.

Lægges på smurt plade for at hæve.

Brødene pensles med pisket æg og bestrøes med skoldede, grofthakkede mandler.

Bages hurtigt i varm osv.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.