lørdag

DUNDEE CAKE

Dundee cake, berømt, traditionel skotsk frugtskærekage med fyld af rosiner, sukat, cocktailbær, mandler og revet appelsin. En dejlig frugtmættet skærekage til en god kop kaffe. Her i en udgave fra fyrrene af datidens gamle mesterkok Richardt Oest-Larsen.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1944



DUNDEE CAKE

250 g smør
250 g sukker
300 g mel
5 æg
500 g rosiner
100 g sukat
50 g cocktailbær
100 g søde, snittede mandler
reven skal af 1 appelsin
1/4 tsk. natron
1 spsk. mælk

til pynt

hele smuttede mandler


Smør og sukker røres hvidt, tilsæt det velpiskede æg og kom mel, natron og de øvrige ingredienser i. Rær dejen godt  og kom den i en velsmurt springform.

Kagen bages langsomt i ovnen ved 130 grader i 2-3 timer. Prøv med en strikkepind. Pynt den eventuelt med hele, smuttede mandler.

Spise Med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.