tirsdag

KÆRNEHORN

Em portion skønne kernefyldte kærnehorn, smurt med smør og en god hjemmelavet syltetøj til er rigtig gode at gå i gang med, en dag bagelysten kommer over én.

Hornene er bagt med kærnemælk og dejen er fyldt med gode kerner fra hvedekerner og solsikkekerner.

Opskriften, der er en klassiker fra Amo, giver 12 stk. af portionen.

KÆRNEHORN

dej

1 kg hvedemel
200 g knækkede hvedekerner
65 g solsikkekerner
50 g gær
2 dl kærnemælk
4 1/2-5 dl vand
2 æg
2 tsk. salt
2 tsk. sirup

pynt

æg
finthakkede solsikkekerner

I vandet koges de knækkede hvedekerner et par minutter og kærnemælken røres i. Når blandingen er håndvarm, opløses gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til en ensartet dej.
Dejen stilles overdækket til hævning på et lunt sted ca. 1/2 time. Dejen slås ned og deles i fire ens kugler, der hviler et par minutter.
Hver kugle rulles ud i en cirkel med en diameter på 30 cm. Del hver cirkel i 8 lige dele, som rulles sammen fra den brede ende til horn. Spidsen af dejen skal være i bunden.

Hornene anbringes på en smurt plade (bagepapir) og hæver lunt og tildækket en halv times tid.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med finthakkede solsikkekerner.
Bages i ovnen ved 220 grader i ca. 16 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.