tirsdag

ESTHERS NØDDEGUF

Ualmindelig lækre nøddesnitter til en glad kop julekaffe er disse, Esthers nøddesnitter. Bages i en bradepande og skæres i snitter til sidst.

Der bliver ca. 20 snitter af portionen.

Kagerne kan naturligvis sættes på kaffebordet året rundt.

Opskrift : Lilian Kaufmann
 
Kilde : Det Kgl. Bibliotek

ESTHERS NØDDESNITTER

dej

150 g mel
150 g melis
150 g smør eller margarine
3 æg
3 spsk. fløde
1 tsk. bagepulver

nøddemasse

100 g smør eller margarine
100 g hakkede nøddekerner
90 g melis
15 g mel
2 spsk. mælk eller fløde

Rør fedtstoffet hvidt med sukkeret. Tilsæt æggene, ét ad gangen og herefter fløden. Sigt mel og bagepulver heri og rør dejen godt.
Fordel dejen i en lille, smurt bradepande eller i en halv stor.

Kagen bages i ovnen ved jævn varme, 175 grader til den er halvfærdig, ca. 10 minutter.

Rør ingredienserne til nøddemassen sammen i en dyb skål og fordel den over den halvbagte dej i bradepanden. Sæt på ny kagen i den varme ovn og bag den yderligere 10-15 minutter til den er smukt gylden.
Lad den afkøle i formen, inden den lempes ud og skæres i snitter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.