søndag

FYNSK PROSSEKAGE

Oprindelig var prossekage en middagsret i form af en grød med flæskeskiver eller gåsekød ovenpå. Retten blev serveret på Fyn som nem middagsmad, når det var bagedag.
Ellers har prossekage været serveret ved højtider og gilder og f.eks ved høstfester.

I årenes løb har kagen næsten udviklet sig til en dessert, iblandet krydderier og spises med syltetøj, dog mest ved juletid. En karakteristisk fynsk egnsret.



PROSSEKAGE

500 g havregryn
1 spsk. kartoffelmel
2 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
2 tsk. kardomme
3 æggeblommer
3 æggehvider, stiftpiskede
125 g rosiner
1 sødmælk

Alt røres sammen på nær de stiftpiskede æggehvider, som vendes i til sidst.

Bages i stor form ved 170 grader ca. 1 - 11/2 time. Prik i den med en strikkepind.

Når kagen er kold, skæres den i skiver og brunes på panden i smør.
Serveres med æblemos eller anden frugtmos, sirup eller sukker og kanel.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.