fredag

KRABBELURER MED MARMELADE

Nu, hvor den kolde tid er begyndt og den hyggelige juletid nærmer sig, gør vi rigtig meget for at hygge os sammen inden døre.

Og hvad er vel dejligere end at samles med stearinlys på bordet og et stort fad lune, nykogte krabbelurer til en god kop kaffe eller til en varm vinterdrik.

Krabbelurerne er fyldt med marmelade eller sveskemos og koges i vindruekerneolie eller palmin.

Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1939.
 


KRABBELURER MED MARMELADE

dej

250 g hvedemel
1/2 tsk. kardemomme
3 tsk. bagepulver
25 g margarine
25 g sukker
1 æg
1 dl mælk

fyld

marmelade eller sveskemos

pensling

sammenpisket æg

til kogning

vindruekerneolie eller palmin

pynt

50 g sukker

mel, bagepulver og kardemomme sigtes sammen. Margarine, sukker, æg og mælk røres sammen og æltes i melet. Dejen rulles ud i 1/2 cm tykkelse, stikkes ud i runde kager, der pensles i kanten med æg og lægges sammen to og to med marmelade. Kagerne trykkes godt sammen og koges lysebrune i varmt fedtstof. Tages op på fedtsugende papir.

Serveres lune, drysset med sukker.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.