onsdag

ØSTRIGSK LINZER TÆRTE

Vidunderlig klassisk Linzer tærte fra Østrig med smag af julens krydderier og fyld af hindbær eller anden frugt. Tærten er pyntet med hakkede mandler.

Opskrift : Amo

FOTO : Det Kgl. Bibliotek

LINZER TÆRTE

dej

125 g hvedemel
75 g smør eller margarine
75 g flormelis
1 æg
50 g finthakkede, usmuttede mandler
reven skal af 1/4 usprøjtet citron
1/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. kanel
1/4 tsk. stødte nelliker

fyld

ca. 2 dl rå hindbær eller anden frugt efter behag

pynt

sammenpisket æg
hakkede mandler

Til dejen æltes alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres. Dejen stilles koldt mindst ´1 time.
Del dejen op i to stykker. Det ene stykke 3/4 til bund og det andet stykke 1/4 til låg. Det store stykke rulles ud i cirkelform, lidt større end tærteformen (20 cm i diameter). Tryk dejen til i bund og sider i den smurte tærteform. Anbring fyldet på bunden, rul et lille dejstykke ud til smalle strimler, der skal udgøre et gitterværk på kagen. Stryg med sammenpisket æg og drys med mandlerne.

Bages i en forvarmet ovn på nederste rille ved 175 grader i ca. 40 minutter.

Tærten serveres lun til en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.