mandag

SNEFNUG

Skønne, lune, friturestegte snefnug, drysset med flormelis får decemberhyggen til at brede sig og skal der gøres ekstra, fyldes fnuggene med enten en vaniljecreme, sveskemos eller marmelade med en sprøjtepose.

Snefnuggene er kogt i palmin, men fedt eller olie (olivenolie duer ikke) kan også anvendes til disse gammeldags lækkerbiskener.

Der bliver ca. 30 stk. af portionen.

Opskrift : Amo


SNEFNUG

dej

575 g hvedemel
100 g smør eller margarine
75 g sukker
1 æg
2 1/2 dl lunken mælk
75 g gær
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt

til kogning

ca. 1/2 - 1 kg palmin eller olie

Rør gæren ud i den lunkne mælk og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt det hele sammen til en ensartet dej. Dejen hæver lunt og tildækket i ca. 30 minutter. Del dejen i 3 lige store stykker på ca. 25 cm's længde. Hvert stykke deles i 10 stykker. Tril disse til boller, tryk dem en anelse flade og skær 6-8 dybe snit med en skarp kniv.

Kog snefnuggene i kogende fedtstof (det skal syde om en tændstik), ca. 2 minutter på hver side til de er gyldne. Tag dem op og lad dem køle lidt af på fedtsugende papir, inden de drysses med flormelis og serveres lune.

Fnuggene kan gøres ekstra lækre, hvis de fyldes med vaniljecreme, sveskemos eller marmelade med en sprøjtepose.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.