fredag

GALETTE-STÆNGER

Galette-stænger, fyldt med hindbærmarmelade og lidt remonce og til sidst pyntet med hvid glasur og gelé er dejlige og en af Amos gamle kage klassikere.

Mange erindrer nok galette-kager, de store boller med rød gelé på toppen, der den dag i dag stadig fås i mange bagerbutikker.

Opskrift : Amo
 


GALETTE-STÆNGER

fransk butterdej

150 g hvedemel
159 g koldt smør eller margarine
1/4 dl vand

vandbakkelsdej

60 g hvedemel
1 dl vand
50 g smør eller margarine
3 æg

fyld

50 g smør eller margarine
50 g sukker
1/2 spsk. hvedemel
lidt hindbærmarmelade

pynt

lidt gelé
æg til pensling

glasur

100 g flormelis
ca. 1 spsk. kogende vand

Til butterdejen smuldres det kolde fedtstof i melet. Det kolde vand tilsættes og der æltes. Lad dejen hvile et koldt sted i ca. 15 minutter.

Vandbakkelsdejen laves ved at bringe vand og fedtstof i kog i en gryde. Melet røres i. Lad afbage til dejen slipper gryden. Fjern gryden fra kogepladen og tilsæt æggene et ad gangen. Rør godt mellem hver.

Til fyldet røres ingredienserne sammen.

Butterdejen deles i 2 dele, der hver rulles ud til aflange strimler på ca. 15 x 30 cm og prikkes med en gaffel. Smør fyldet på ned ad midten. Ovenpå sprøjtes vandbakkelsdejen og begge sider af butterdejen lægges op omkring. Pensl med æggestrygelse.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter på ovnens midterste rille.

Pynt galette-stængerne med lidt glasur og et par striber gelé.

Spise med mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.