søndag

NØDDEGIFLER

De lækreste og skinnende blanke nøddegifler til morgenbordet, når vi sammen har tid til at nyde det eller til eftermiddagsteen.

Dejen er en god gærbløddej, fyldt med den lækreste nøddemasse. Som kronen på værket stryges giflerne med sukkervand, så de kan serveres flotte og skinnende blanke. De er værd at prøve.

Der bliver 12 stk. Af portionen

Opskrift : Ellis Tardini

 
NØDDEGIFLER

20 g gær
8 spsk. mælk
350 g mel
salt
50 g sukker
50 g smør eller margarine
2 æg

fyld

1 dl vand
150 g sukker
70 g nøddekerner
70 g mandler
1 æggehvide

glasur

6 spsk. vand
100 g sukker

1 æggeblomme

Rør gæren ud i lunken mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen og ælt den godt sammen. Lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.

Bring vand og sukker i kog. Hak nødder og mandler fint eller kør dem gennem mandelkværnen. Kom det i sukkermassen, der nu skal afkøles. Pisk æggehviden stiv og vend den i nøddemassen.

Ælt dejen og rul den ud 1/2 cm tyk. Del den i 12 store kvadranter. Fordel fyldet på dejen og rul giflerne sammen som til horn fra den ene spids. Sæt dem på en smurt plade og bøj dem lidt. Smør med sammenpisket æggeblomme.

Lad giflerne efterhæve 10 minutter og bag dem i en varm ovn ved 220 grader i ca. 15 minutter.

Til glasuren koges vand og sukker i en gryde ca. 8 minutter. Smør giflerne med sukkervandet medens de er varme.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.