søndag

PERNILLES ÆGGEHVIDEKAGE

I en situation, hvor vi måske har nogle æggehvider tilovers, kan disse anvendes til dejligt bagværk og som her til en rigtig god kage at skære af.

Pernilles æggehvidekage er en sådan kage. - særdeles velsmagende, hurtig og nem at lave.

Opskrift : Kirsten Huttemeier 1952



PERNILLES ÆGGEHVIDEKAGE

dej

50 g smeltet smør eller margarine
175 g sukker
1 dl fløde
150 g mel
1 1/2 strøget tsk. bagepulver
kornene af 1/2 flækket vaniljestang
4 æggehvider

Det smeltede smør røres med sukkeret, fløden tilsættes og derefter det sigtede mel med bagepulveret. Vaniljekornene kommes i dejen sammen med med de stiftpiskede æggehvider, der blandes let i dejen.

Fyld dejen i en velsmurt form, der er drysset med rasp.

Kagen bages i ovnen ved 150 grader i ca. 1 time.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.