fredag

TARANTELLER

Taranteller, små, lækre mørdejskager med mandelfyld og knækglasur med mandler. Det er dejlige kager til en god kop kaffe og så er det faktisk så hyggeligt, at stå og arbejde med de små forme.

Opskrift : Gyldendals Store Kogebog 1956



TARANTELLER

mørdej

12 5 g mel
3 spsk. sukker
1/2 æg (brug det ekstra halve æg til fyldet)
100 g smør

mandelfyld

75 g mandler
75 g smør
75 g sukker
1 1/2 æg
1/2 spsk. hvedemel

knækglasur

75 g smør
75 g sukker
75 g glucose eller 1 spsk.hvedemel og 2 spsk. mælk
75 g mandler

Bland smør, sukker og glukose i en gryde og lad blandingen koge nogle minutter. Kom de ituskårne mandler i massen og lad koge yderlige nogle minutter.

Til dejen hældes melet ud i en stak på bordet. Sukker, æg og smør lægges i melet. Med en kniv hakkes ingredienserne sammen og dejen samles. Stilles koldt til den er helt kold og stiv.

Til mandelfyldet smuttes mandlerne, hvorefter de males. Smør og sukker røres til en hvid salve og heri kommes æg, mel og de malede mandler.

Små, ovale forme beklædes med mørdej og mandelfyldet fordeles i formene.

Kagerne bages i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter. Tag kagerne ud af ovnen og smør glasuren på de halvfærdige kager. Bag dem videre i ca. 10 minutter til glasuren er lysebrun.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.