tirsdag

SOMMERFUGLEKAGE

Sommerfuglekage, - navnet har den efter tynde sommerfuglevinger, så tynde skal bundene faktisk være. Der bliver 6-8 bunde af portionen.

Det er en flot og dejlig kage, bestående af en række tynde lagkagebunde, lagt sammen med flødecreme, smagt til med rom. 
På toppen skivede cocktailbær og høvlet chokolade.

Opskrift : Ellis Tardini 1979


SOMMERFUGLEKAGE

300 g smør eller margarine eller en blanding af begge
300 g mel
250 g sukker
1 1/2 æg

fyld

5 dl fløde
3 æg
50 g sukker
4 spsk. maizenamel
100 g mandler
1 spsk. rom
150 g smør / margarine

Letbitterchokolade
cocktailbær

Smørret smuldres i melet. Ælt sammen med sukker og æg.

Rul dejen meget tyndt ud og kom den i smurte lagkageforme.

Bages i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Afkøles og lægges først sammen umiddelbart før servering.

Til cremen bringes fløden i kog. Pisk æggene med sukker og maizenamel. Hæld fløden i æggemassen og giv det et opkog.

Smut og hak mandlerne, kog dem i cremen sammen med rom og smør. Afkøl cremen.

Læg et tyndt lag creme mellem hver bund og pynt med høvlet chokolade og skiver af cocktailbær.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.