tirsdag

JORDBÆR-BOMBE

Skøn jordbær-bombe, serveret varm eller kold med flødeskum til, er lige dejlig til en kop kaffe som efter et godt måltid mad.

Jordbærsæsonen er i fuld gang, mest for de udenlandske, importerede sorter, der er fine i en hjemmebagt kage.

Jordbær-bombe er fra 70erne, hvor opskriften blev præsenteret af Ellis Tardini


JORDBÆR-BOMBE

500 g jordbær
4 spsk. sukker

dej 80 g sukker
2 æg
50 g hvedemel
50 g maizena mel
1 1/4 dl creme fraiche1/2 tsk. salt
reven skal af 1/2 citron

florsukker til drys

Skyl jordbærrene, læg dem i en skål og drys med sukker.

Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og spændende. Bland hvedemel og maizenamel sammen, vend det i æggesnapsen sammen med creme fraiche. tilsæt salt og reven citronskal. Pisk æggehviderne sive og vend dem i dejen.

Lad jordbærrene dryppe af og vend dem forsigtigt i dejen, der fyldes i en velsmurt springform.

Bomben bages i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter.

Tag kagen ud af ovnen og drys den med flormelis.

Servér jordbær-bombe med flødeskum til sammen med en glad kop kaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.