torsdag

INGEFÆRFLØJTER

Ingefærfløjter, SUPERLÆKRE, sprøde kager af ingefærdej, rullet sammen om skaftet af en grydeske og glaseret med en chokolade- ingefærglasur.

Spændende kager fra 70'erne at diske op med til en kop kaffe. 

Ingefær har en meget karakteristisk smag og bruges med forsigtig. Rart at vide på forhånd, om dem man gerne vil overraske bryder sig om ingefær.

Der bliver ca. 25 stk. af portionen.


INGEFÆRFLØJTER

dej

75 g smør eller margarine
100 g sukker
1 1/4 dl mælk
25 g syltet ingefær
2 spsk. Ingefærsaft
125 g mel

glasur

100 g florsukker
3 spsk. kakao
1 spsk. Ingefærsaft
1 spsk. Vand
25 g palmin

Rør smør og sukker skummende. Tilsæt mælken, de syltede ingefær og 2 spsk. Ingefærsaft. Rør melet i lidt ad gangen.

Smør dejen tyndt ud i cirkler på en smurt plade eller på bagepapir. Sæt kun en 4-5 stykker på ad gangen.

Kagerne bages i ovnen ved 200 grader i 6-8 grader.
Straks, de kommer ud af ovnen, rulles kagerne hurtigt om skaftet af en tyk grydeske, til et konisk rør.
De stilles i en flaske med en bred åbning, så de holder faconen.

Pladen bliver i ovnen, medens der rulles en ad gangen, da kagerne ellers bliver for stive at rulle.
Lad dem blive kolde, føe de smøres med glasuren.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.