fredag

GUGELHUPF

Gugelhupf, meget lækker kage, lavet af en fin gærdej med citron, rosiner og mandler i. Traditionel  østrigsk kage, nok den mest berømte kage fra de østriske wienerbagere.

Den skønne Gugelhupf serveres med sigtet flormelis over.


GUGELHUPF

dej

400 g hvedemel
30 g gær
100 g sukker
1 1/4 dl mælk
200 g smør
3 æg
2 æggeblommer
reven skal af 1 citron
salt
100 g rosiner
100 g mandler

2 spsk. rasp
10 g finthakkede mandler
2 spsk. florsukker

Rør gæren ud i lunken mælk og tilbered en gærdej af mel, sukker, smør, æg, citronskal og salt. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve til dobbelt størrelse.

Smut mandlerne og hak dem. Ælt dejen med rosiner og mandler og kom den i en randform, der er penslet med olie og drysset med rasp og lidt finthakkede mandler.
Kagen efterhæver i 20 minutter.

Bages i en varm ovn ved 200 grader i 50-60 minutter. Lad kagen køle af på en bagerist.

Skænk en god kop kaffe og servér den dejlige Gugelhupf til.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.