søndag

MARENGSBOLLER

En himmerigsmundfuld er disse marengsboller, lagt sammen med en chokolade- kaffesmørcreme.

De er allerbedst, når de er lidt seje indeni. Det vil sige, de skal være ganske let brune, føles lette og tørre, men føles seje indeni.

Der bliver ca. 30 stk. af portionen.

Opskrift : Else Algreen 1964


MARENGSBOLLER

marengs

4 æggehvider
2 1/2 dl sukker
1/2 tsk. citronsaft
2 dl nøddekerner

creme

100 g smør (helst usaltet)
1 æggehvide
1 dl florsukker
100 g chokolade
2 spsk. stærk kaffe

Til cremen røres smørret blødt. Pisk æggehviden kraftigt med sukkeret. Tilsæt smørret lidt ad gangen under stadig omrøring.
Rør den smeltede chokolade og kaffen i.

Bland æggehvider, sukker og citronsaft i en skål og sæt den over en dampende gryde. Pisk kraftigt til blandingen er så tyk, at den holder formen, når piskeriset løftes op. Fjern skålen fra varmen, men pisk stadig en tid. Tilsæt de finthakkede nøddekerner.

Sæt marengsdejen på smurt og melstrøet plade med et par teskeer.

Bages i ovnen ved 150 grader ca.25 minutter. to og to med creme imellem.

Læg kagerne sammen med cremen.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.