Opskrift : Husholdning for Land og By 1961
FRANSK ÆBLEKAGE
dej til lagkagebund
100 g smør / margarine
100 g sukker
100 g mel
2 æg
1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. mælk
creme
2 dl mælk
1 helt æg
10 g sukker
25 g mel
vanilje
Til cremen piskes æg, sukker og mel sammen. Mælken bringes i kog, lidt af den piskes i æggemassen, hvorefter det hele piskes i den kogende mælk. Der piskes til cremen er kogt igennem og melsmagen borte.
æblemos af ca. 1/4 kg æbler
Til dejen piskes de hele æg piskes sammen med sukkeret, derefter tilsættes de øvrige ingredienser skiftevis.
Den bagte lagkagebund lægges på et fad, cremen bredes over og derover lægges æblemosen. Kanten pyntes med flødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.