mandag

NAPOLEONSKAGE MED SVESKEMOS

Napoleonskage, en af vore ypperste flødeskumskager, kendt fra gammel tid. Kagen er pæredansk og fremstilles landet over hos bageren med meget små varianter.

Vi kan vælge at lave den selv og allernemmest med færdigkøbte frosne butterdejskager.

Opskrift : Grethe Pedersen 1978


NAPOLEONSKAGE MED SVESKEMOS

4 plader frossen butterdej

250 g stenfri svesker (iblødsættes 4-5 timer)
1 spsk. sukker
den revne skal af 1 appelsin
100 g flormelis
nogle dråber kogende vand
2 1/2 dl piskefløde

Læg sveskerne i blød i lunkent vand og lad dem stå i mindst 4 timer. Bring de udblødte svesker i kog i udblødningsvandet (kun så meget, at det akkurat dækker). Lad dem koge under låg for svag varme i 10 minutter.
Purer de kogte svesker i en blender sammen med sukkeret og smag til med reven appelsinskal.

Lad butterdejspladerne tø op i henhold til pakningen.
Rul de optøede plader ud, så de bliver en halv gang større på den lange led. Prik pladerne let med en gaffel.

Bag dem 5-8 minutter på midterste ribbe i en 210 grader varm ovn.
Læg de bagte bunde til afkøling på en bagerist.

Pisk fløden til skum. Tryk let på to af butterdejsbundene, dem der skal være bund. (De skal falde let sammen ). Læg et tyndt lag flødeskum ovenpå de to bunde, derover et lag sveskemos og ovenpå sveskerne et nyt lag flødeskum.

Rør flormelisen med så meget kogende vand, at det giver en tilstrækkelig tynd konsistens, der kan smøres ud.
Overtræk de to resterende butterdejsplader med glasuren. Læg de glaserede stykker over de fyldte og server kagen straks.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.