onsdag

KANELSTANG ELLER KRANSE

Kaffe med blødt brød, vi elsker det og falder da også i engang imellem. Her en kanelstang, der akkurat også kan formes til en kanelkrans. Dejen er den samme gærdej.

Opskrift : Else Algreen 1964



KANELSTANG ELLER KRANSE

dej

300 g mel
100 g smør eller margarine
1 spsk. mælk
40 g gær
2 æg

fyld

75 g smør eller margarine
5 spsk. sukker
2 tsk. kanel

til pensling og pynt

æg eller fløde
tesukker

Bland melet og fedtstoffet sammen i fadet, rør gæren ud med mælken og bland det i melet, tilsæt æggene. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning.

Rul derefter dejen ud som en aflang kage, fordel fedtstoffet henover og drys kanelsukker på. Rul dejen sammen på langs til en tyk pølse og læg den på en smurt plade med sammenføjningen nedad.
Klip eller skær med ca. 1 1/2 cm mellemrum dejrullen omtrent igennem og drej sneglene skiftevis til højre og venstre. Stil den til efterhævning.
Smør med æg eller fløde og drys tesukker over.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.