torsdag

CHOKOLADESNITTER

Lækre og hjemmebagte er de, disse chokoladesnitter, der først bages som bradepandekage og til sidst skæres i passende snitter.

Skal det være noget særligt, skæres kagen først igennem og lægges sammen med abrikosmarmelade, men de smager dejligt endda.

Der bliver ca. 20 stk. af portionen.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972



CHOKOLADESNITTER

dej

100 g mel
150 g melis
100 g letbitter blokchokolade
100 g smør eller margarine
2 æg
1 tsk. bagepulver
50 g mandler, smuttede og fintmalede

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Smelt smør eller margarine sammen med chokoladen.
Bland mel og bagepulver sammen og rør det i æggeblandingen, skiftevis med chokoladesmørret.

Skold, smut og hak mandlerne fint. Kom de fleste af dem i dejen og brug resten til at drysse med senere.

Hæld dejen i en smurt bageform, form af pergamentpapir eller brunt papir (ca. 20 x 25 cm). Drys med de sidste mandler.

Kagen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Lad den køle af på en bagerist og skær den i snitter (4 x 5 cm).

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.