søndag

MANDELHORN

Mandelhorngrofthakkede mandler med chokolade og hakkede mandler er et stykke luksusbag, - flot på et veldækket kaffebord.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


MANDELHORN

dej

250 mandler
4-5 bitre mandler
175 g flormelis
ca. 2 æggehvider
25 g flormelis
1/2 æg

100 g letbitter chokolade
1/2 æg
15 grofthakkede mandler

Skol og smut mandlerne. Lad dem tørre godt, gerne lunt fra den ene dag til den anden eller ti minutter i ovnen for svageste varme. Mal dem fint og bland dem med flormeliset.. Ælt æggehviderne ind i mandelmassen, til den har en passende konsistens. Den skal være fast og smidig.
Ælt nu mandelmassen med yderligere 25 g flormelis og 1/2 sammenpisket æg.

form dejen til små horn, pensl med sammenpisket æg og drys med grofthakkede mandler.
Sæt hornene på velsmurt, godt melet plade.

Bages i ovnen ved 150-175 grader i 15-20 minutter, til hornene er gyldne. Lad dem køle af på bagerist.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp bunden af hornene heri, når chokoladen er lunken.
Lad hornene tørre med bunden i vejret på et trækfrit sted.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.