lørdag

DORTHES CHOKOLADERAND

Dorthes chokoladerand, overtrukket med chokolade og pyntet med valnødder er en meget lækker kage til en god kop kaffe.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


DORTHES CHOKOLADERAND

dej

150g mel
120 g melis
125 g smør eller margarine
3 æg
1 tsk. vaniljesukker
rasp til formen

overtræk

200 g letbitter chokolade

pynt

4-5 valnødder

Rør smørret blødt med sukkeret og tilsæt æggene ét ad gangen. Rør godt. Sigt mel og vaniljesukker sammen og rør det i dejen.

Smør en randform og drys den med rasp. Fyld dejen i formen.

Bages i ovnen ved jævn god varme (200 grader) i ca. 25minutter.

Kagen hviler nogle minutter i formen, før den vendes ud på en bagerist og køler helt af.

Anbring den på et fad og træk den over med overtrækschokoladen, som smeltes over vandbad. Pynt med halve valnøddekerner før chokoladen stivner.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.