onsdag

ECLAIRS MED MOKKAFYLD

Skønne vandbakkelser, med fyld af mokkafløde og strøget med et lag chokolade, er en dejlig mundfuld til kaffen.

De fine eclairs kan fryses uden fyld, tages op og gøres færdige så tæt som muligt på tidspunktet, de skal serveres.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


ECLAIRS MED MOKKAFYLD

dej

150 g mel
100 g smør eller margarine
3 dl vand
4 store eller 5 små æg
1 knsp. salt
1/2 tsk. melis

fyld

2 1/2 dl piskefløde
4-5 spsk. meget stærk kaffe

pynt

150 g letbitter chokolade

Kog vandet op med fedtstoffet. Tag gryd i 16-18en fra varmen og pisk melet grundigt i med et piskeris.
Lad dejen koge op på ny og pisk hele tiden, til dejen slipper gryden og bliver hængende som en stor klump om piskeriset. Rør salt og sukker i dejen og bliv ved at røre, til dejen er svalet noget af.
Tilsæt æggene ét ad gangen og rør grundigt mellem hvert. Bliv ved at røre til dejen er fast, smidig og blank.

Sprøjt dejen i 16-18 aflange bådforme på en smurt, melet plade.

Bages i ovnen ved 200 grader til de er gyldne, tørre og lette i ca. 25 minutter. Luk ikke ovnlågen op undervejs. Køl af på bagerist.

Skær et låg i siden på kagerne og fyld dem med flødeskum, smagt til med stærk kaffe.

Chokoladen smeltes over vandbad og pensles på kagerne.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.