lørdag

HAMBURGER BRUNSVIGERE


Fyn og brunsviger hører uløseligt sammen og brunsvigeropskrifter er der snart lige så mange af, som der er brunsvigere. Her en meget gammel opskrift på hamburger brunsvigere.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1946


HAMBURGER BRUNSVIGERE

dej

500 g mel
50 g gær
1 spsk. melis
125 g margarine
ca. 5 dl mælk
lidt salt

sukkermasse

250 g mørkt puddersukker
150 g margarine
korende
hakkede mandler

Bland mel, melis og salt og opløs gæren i den lune mælk, der tilsættes margarinen. Ælt til en meget lind dej, der sættes til hævning ca. 1/2 time.

Til sukkermassen skal margarinen være som salve. Den røres godt med puddersukkeret og der tilsættes korender og hakkede mandler.

Smør dejen på bradepanden og lad den efterhæve 1/2 time. Sukkermassen smøres på.

Bages i ovnen ved 180 grader i 15 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.