lørdag

SVENSKE VAFLER

Varme vafler er elsket af stor og lille, serveret med sukker og syltetøj til. Vafler er et sikkert hit hen under jul.

Til opskriften anvendes vaffeljern.

Der bliver ca. 20 vafler af portionen.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


SVENSKE VAFLER

dej

250 g mel
1 spsk. melis
1/2 tsk. salt
1 1/2 dl vand
1/2 dl øl
4 æg
250 g smør eller margarine
1 1/2 dl piskefløde

Bland de tørre dele, mel, sukker og salt i en skål og rør det til en jævn masse med vand og øl.
Smelt fedtstoffet uden det bruner og pisk 2/3 ned i dejen sammen med de sammenpiskede æggeblommer. Pisk fløden stiv og hviderne til skum og bland først hviderne og dernæst flødeskummet i dejen.

Varm vaffeljernet godt igennem over ikke for stærk varme. Pensl det godt med smeltet fedtstof og kom 1 - 1 1/2 spsk. dej på. Luk jernet og bag vaflerne ved svag varme, til de er gyldne på undersiden. Vend jernet og bag færdig.
Tag vaflerne fra vaffeljernet og lad dem køle af på en bagerist eller lignende.

De bør først lægges ovenpå hinanden lige inden servering, da de ellers bliver bløde.

Servér svenske vafler varme med sukker og syltetøj til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.