søndag

HAVANNATÆRTE

Havannatærte, hjemmebagte makronbunde, lagt sammen med fransk smørcreme, der også dækker kagen. Drys ristede mandler over. En rigtig festkage.

Opskrift : Else Algreen 1964


HAVANNATÆRTE

makronbunde

150 g mandler (3 dl)
4 dl florsukker
5 æggehvider

smørcreme

1 1/2 dl sukker
4 spsk. vand
3 æggeblommer
200 g smør
50 g chokolade

praline

50 g mandler (1 dl)
3/4 dl sukker

pynt

15 mandler

Smør to plader og drys dem med mel. Aftegn 4 cirkler i melet, ca. 20 cm i diameter.
Bland de skoldede, smuttede mandler med sukkeret. Pisk æggehviderne meget stive og vend dem forsigtigt i i mandel-sukkerblandingen. Bred dejen jævnt ud i de aftegnede cirkler.

Bages i ovnen ved 175 grader.

Tag straks bundene fra pladen og skær kanterne til. De skal være nøjagtig ens.

Til pralinen lægges sukker  og mandler på en stegepande og der røres til sukkeret er smeltet og mandlerne er glaserede. Hæld massen på en smurt plade og lad den stivne. Males så gennem en mandelkværn eller stødes i en morter.

Til fransk smørcreme koges sukker og vand i en gryde uden omrøring til trådprøven er i orden. Tag dråben, som danner sig på en tandstikker mellem fingrene og se, om den kan trækkes ud i lange tynde tråde. Hæld den varme lage i de sammenpiskede æggeblommer under stadig piskning. Pisk til cremen er kold. Rør smørret blødt og tilsæt den kolde creme lidt efter lidt under kraftig omrøring.

Tag 3 spsk. smørcreme fra til pynt. smelt og afsval chokoladen og rør den sammen med pralinen i resten af cremen.

Læg bundene sammen og dæk kagen med denne creme. Drys de udflagede, ristede mandler over.

Mormors Juleopskrifter

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.