tirsdag

KAKAOKAGE

En rigtig gammeldags kakaokage, lagt sammen med chokoladecreme og overtrukket med syltetøj, skal nok tage kegler ved kaffebordet.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943


KAKAOKAGE

dej

125 g strøsukker
5 æggeblommer
35 g kakao
90 g mel
5 stiftpiskede æggehvider
80 g smeltet smør

Sukker og æggeblommer røres godt, derpå tilsættes kakao, mel, stiftpiskede æggehvider og smeltet smør.

Dejen hældes i en smurt form.

Bages i ovnen ved ikke for stærk varme (175 grader) i ca. 3/4 time.

Kagen står til den er helt kold, skæres igennem og der lægges følgende chokoladecreme i :

100 g smør
3 spsk. florsukker
3 led smeltet chokolade

Til cremen røres ingredienserne godt sammen og cremen lægges i kagen.

Hele kagen smøres over med syltetøj.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.