tirsdag

BEDSTEMORS VANDKRINGLE

En rigtig gammeldags vandkringle til en kop kaffe er ikke at kimse af. Denne gamle opskrift på vandkringle er måske lidt omstændelig at gå i gang med, men prøv alligevel.

Dejen æltes sammen, dagen før kringlen skal bages, lægges i et linned stykke og i koldt vand natten over.

Opskriften er af Birte Olufsen og fra 1965
 

BEDSTEMORS VANDKRINGLE

2 1/4 pund mel
375 g smør
5 æg
3dl mælk
2 spsk. gær

375 g sukker
rosiner
ituskåren sukat
lidt kardemomme

smeltet smør
lyst puddersukker eller groft tesukker

Opløs gæren i den håndvarme mælk og ælt med mel, smør og æg til en blank og smidig dej aftenen før kringlen skal bages. Pak dejen ind i et stykke linned og læg det i koldt vand natten over.

Næste morgen æltes sukker, rosiner, sukat og kardemomme i dejen, der formes til en kringle. Strø den over med smeltet smør og drys lyst puddersukker eller groft tesukker på.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.