fredag

JORDBÆR PIE

Jordbærpie, serveret med kold flødeskum til, går fint både til en kop kaffe og som dessert efter en god middag.

Forberedelsen begynder faktisk aftenen i forvejen, hvor jordbærrene skylles, pilles og drysses med rigeligt sukker.

De gamle jordbærsorter tilbage i fyrrene, var ellers meget mere aromatiske, søde og mørkerøde end de nymodens bær vi får i dag. Sorterne i dag skal kunne tåle at opbevares i flere dage, altså de har en længere holdbarhed.

Opskriften er fra 1944, lanceret af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen.
 

JORDBÆR PIE

pie dej

300 g mel
150 g margarine
1 æg
lidt vand

jordbær

Jordbærrene skylles, pilles og drysses med rigelig sukker aftenen i forvejen.

Smuldr margarinen i melet, tilsæt ægget og saml til sidst dejen med lidt vand. Ælt en fast dej, læg den koldt en times tid og rul dejen ud på tykkelse med et vaskeskind.
En ildfast skål eller form smøres godt med margarine og beklædes på bund og sider med den udrullede dej. Resten af dejen skæres i tommebrede strimler med en klejnespore.

Kom jordbærrene i den beklædte form, hvorefter den dekoreres med strimlerne. Hvis kagen skal være blank, pensles dejen med sammenpisket æg.

Sæt pien i ovnen ved 200 grader og bag den i ca. 3/4 time.

Noget om Mad

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.