tirsdag

GAMMELDAGS SANDKAGE MED CITRON

Gammeldags sandkage med citron er frisk i smagen og lækker til det sidste. Sandkagen er bagt med hvedemel, rismel og kartoffelmel.

Når vi hygger os sammen, kan vi godt lide at få lidt godt til kaffen eller teen og sådan en dejlig skærekage er altid god at have at skære af. Lidt gammeldags indstilling måske, men hjemmebagt gør nu altid lykke.

Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
 

GAMMELDAGS SANDKAGE MED CITRON

1 pund margarine
knap 1 pund melis
4 æggeblommer
1/2 pund hvedemel
1/2 pund rismel
1/2 pund kartoffelmel
lidt vanille
saft og reven skal af 1/2 citron
4 stiftpiskede æggehvider

Den blødgjorte margarine røres godt med sukkeret og æggeblommerne røres i. Resten af ingredienserne tilsættes, undtaget den stiftpiskede æggehvide, der først vendes forsigtigt i til sidst.

Dejen hældes i en smurt form, der er drysset med rasp og bages en times tid i ovnen ved 175 grader.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.